Організм не впорається: українців попередили про смертельну небезпеку курятини

48,8 т.
Організм не впорається: українців попередили про смертельну небезпеку курятини

Куряче м'ясо, на яке масово переходять українці через дорогу телятину, може бути небезпечним для здоров'я.

Причина - велика кількість антибіотиків, якими годують курчат-бройлерів, передає ТСН.

Організм людини страждає від постійного вживання такого м'яса.

За даними Інституту аграрної економіки, в середині 2000-х м'ясо курки склало 38% від усього споживання м'яса. Зараз частка курятини - вже майже половина. За рік середньостатистичний українець з'їдає приблизно 25 кілограмів курятини.

Читайте: Названа дієта, небезпечна для сексуального життя

"Ми отримуємо на стіл продукт, нашпигований антибіотиками. Зараз в медицині дуже гостра проблема - це резистентність до антибіотиків. Ми можемо підчепити інфекцію, і, можливо, нам знадобиться антибіотик. І якщо у людини на столі бройлерна курка регулярно, то цей антибіотик просто не спрацює", - розповів дієтолог Олександр Кущ.

Щоб знизити вживання шкідливого м'яса, дієтолог радить перейти на качку і індичку.

"Є види птиці, які не піддаються бройлерству, наприклад індичка, качка. Не треба скидати з рахунків інші види білка - молочні продукти, яйця. І тоді частка цієї бройлерної курки може бути істотно знижена, я думаю, якщо вона буде виникати раз або два в тиждень, то організм буде в змозі впоратися", - додав Олександр Кущ.

За словами експерта, найбільше шкідливих речовин в курятині накопичується в шкірі, печінці і стегенця. А найменша - в грудинке.

Як повідомляв OBOZREVATEL , раніше вчені назвали смертельну небезпеку кухонного посуду .