Названі 7 продуктів, небезпечних для здоров'я зубів

14,9 т.
Названі 7 продуктів, небезпечних для здоров'я зубів

Правильна гігієна порожнини рота допоможе позбавити нас від багатьох неприємностей із зубами. А якщо ви хочете мати здорову усмішку до кінця своїх днів, то постарайтеся скоротити споживання цих 7 продуктів.

Про це повідомляє Медикфорум .

1. Лід

Дехто з нас із задоволенням додає кубики льоду в напої, особливо в спекотну пору року. Однак дантисти попереджають про те, що жувати лід вкрай небезпечно для здоров'я зубів. Звичайно, він складається з води і не містить ніякого цукру, або інших наповнювачів. Але жування твердих субстанцій шкідливо для емалі, і ви ризикуєте просто зламати зуби.

Читайте: Психолог поділилася рекомендаціями для бійців АТО

Відео дня

2. Сухофрукти

Незважаючи на те, що сухофрукти відносяться до категорії корисних для здоров'я продуктів, вони досить часто приклеюються до поверхні зубів. І поки їх звідти не витягнути, сухофрукти будуть випускати неабияку кількість натурального цукру. А це призводить до появи бактерій, які виробляють кислоту.

3. Хліб

Ніхто не зможе переплутати білий хліб з цукеркою на смак, але в цих продуктах харчування значно більше спільного, ніж вам здається. Як тільки ви з'їдаєте трохи хліба, то ферменти в слині починають руйнувати крохмаль, що негайно перетворюється в цукор. При продовженні жування білий хліб та інші крохмаломісткі продукти стають солодкою і м'якою пастою, яка потрапляє в отвори між зубами, викликаючи розвиток бактерій.

4. Алкоголь

В даному випадку проблемою є не цукор або пігменти, а що виникає після вживання алкоголю відчуття сухості в роті. При тривалому вживанні спиртних напоїв кількість слини в порожнині рота скорочується. Саме за допомогою слини ми вимиваємо з рота різні частинки їжі і бактерії, оберігаючи тканини від роздратування і інфекцій.

5. Цукерки

Деякі типи цукерок значно гірше переносяться нашими зубами, ніж інші. Приміром, жувальні цукерки містять високий рівень кислоти, яка руйнує зубну емаль.

Читайте: 15 способів дожити до 100 років

6. Газована вода

Газовані напої також небезпечні для здоров'я зубів. Якщо ви вживаєте не дієтичну колу, то мова може йти про вплив цукру на зуби, який є паливом для бактерій. Але навіть і в дієтичної газованої води є високий вміст кислоти, що є головним ворогом зубної емалі. Якщо ви віддаєте перевагу колі, то назавжди попрощайтеся з білосніжною посмішкою.

7. Буряк і ягоди

Їжа, що має високий рівень пігментів, починаючи від буряка і закінчуючи ягодами, негативно впливає на колір ваших зубів. Тому після вживання таких продуктів харчування рекомендується відразу ж прополоскати рот.

Раніше стало відомо, як лікувати депресію народними методами .

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки