Група ризику: терапевт назвав категорії пацієнтів, які можуть померти від грипу. Відеофакт

80,1 т.
Група ризику: терапевт назвав категорії пацієнтів, які можуть померти від грипу. Відеофакт

Грип може мати летальні наслідки, однак такий результат вірогідний тільки у певних груп ризику.

Про це в ефірі телеканалу "Соціальна країна", відповідаючи на запитання "Обозревателя", розповів лікар-терапевт Іван Вишневецький.

За словами медика, новий штам вірусу мутував, тому у більшості людей без спеціального щеплення не може бути імунітету до нього.

Читайте: Зміцнення імунітету: як убезпечити себе під час епідемії грипу

"Підступність грипу А: він так мутує, що до того штаму, яким я, наприклад, перехворів у минулому році, я буду все одно чутливий, і ніякої стійкості або резистентності до нового штаму у мене не буде. Єдині два способи виробити в себе провогріпозний імунітет - перехворіти цим штамом грипу або зробити собі щеплення", - пояснив експерт.

Відео дня

Лікар заявив, що вірус грипу дійсно може мати смертельні наслідки, однак ризик такого протікання хвороби існує не для всіх, а тільки для певних пацієнтів.

Читайте: Де в Україні найагресивніший грип: дані по областях

"Є групи ризику, у яких з великою часткою ймовірності може бути летальний результат грипу. Потрібно чітко розуміти, хто в цій групі ризику: маленькі діти, вагітні, літні пацієнти старше 65 років з супутніми захворюваннями (судинні, цукровий діабет) та імунонекомпетентні пацієнти, які з іншої причини мають зниження імунітету, пацієнти з ожирінням. У таких людей набагато вище ризик несприятливого перебігу, з ускладненнями і летальним підсумком", - попередив терапевт.

Як повідомляв "Обозреватель", в Україні почалася епідемія "грипу-убивці", в МОЗ вже підтвердили смерть 46 українців.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки