Медики розповіли про особливий вплив музики на людський мозок

5,8 т.
Мозок людини,

Група канадських медиків провели дослідження і дізналися, як улюблена музика впливає на мозок людини. Виявилося, що задоволення від музики аналогічне наркотичному сп'янінню.

Про це повідомляє Svopi.ru з посиланням на журнал Scientific Reports.

Вчений із університету Макгілла в Монреалі Деніел Левітін зміг довести, що внутрішні опіати мозку людини безпосередньо пов'язані з почуттям задоволення від прослуховування улюбленої музики.

Він провів експеримент за допомогою препарату налтрексону, який дають наркоманам, щоб приглушати рецептори задоволення від наркотиків. Дослідник запропонував випити препарат меломанам і прослухати свої улюблені пісні. Всі зміни міміки, настрою і емоції добровольців фіксувалися.

Відео дня

Читайте: Вчені виявили гормон, який збуджує мозок

У результаті він з'ясував, що після прийому ліків, які притупляють рецептори, меломани оцінили улюблену пісню в 14 балів зі 100. Це прямо доводить, що за задоволення від музики і наркотиків відповідає загальний рецептор.

Таким чином, він довів, що у музики і наркотиків загальний рецептор задоволення.

Як повідомляв "Обозреватель", названі продукти, які знищують людський мозок.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки