Якщо вжалила оса: що робити при укусі комах

27,4 т.
Якщо вжалила оса: що робити при укусі комах

Якщо вас укусила оса або бджола, потрібно негайно убезпечити свій організм від отрути, щоб вона не розповсюджувалася по всьому тілу.

Адже отрута цих комах дуже токсична.

Представляємо до вашої уваги методи боротьби з отрутою ос і бджіл.

Читайте: Якщо вас укусив кліщ: що потрібно знати і як діяти

Тим, у кого немає алергії

Якщо вжалила бджола, обережно, не натискаючи, чистою голкою видаліть жало. На місце укусу покладіть ватку, змочену нашатирним спиртом, розведеним з водою (1:5), або слабким, трохи рожевим розчином перманганату калію, або водою з сіллю (чайна ложка на склянку).

Відео дня

Якщо набряк і почервоніння тримаються 1-2 дні і навіть посилюються, треба звернутися до лікаря. Не виключена можливість занесення в ранку інфекції, особливо якщо вжалила оса або шершень - комахи-сміттярі.

Читайте: 16-річний харків'янин помер через укус улюбленого кота

Для тих, хто страждає алергією

Треба мати при собі швидкодіючі інсектициди у вигляді аерозолю. Ними можна користуватися і в приміщенні, і брати з собою в сад, в ліс, у поле для відлякування комах. Для заміської прогулянки краще мати одяг зі світлої тканини, який максимально закриває шию, руки і ноги. Яскраві і темні тони більше приваблюють комах. Якщо поблизу почали літати комахи, не робіть різких, метушливих рухів, не махайте руками.

Важливо

Не можна користуватися парфумами, одеколоном, лаком для волосся: їх аромат привертає комах. Не слід ходити босоніж, особливо там, де росте конюшина.

Нагадаємо, раніше "Обозреватель" писав, як захистити дитину від укусів комах і сонячних опіків.

Джерело:My.Goodhouse
Джерело
My.Goodhouse
disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки