Вчені визначили, що відбувається з мозком під час бездіяльності

18,8 т.
Вчені визначили, що відбувається з мозком під час бездіяльності

Американські вчені визначили, що мозку людини потрібна велика кількість енергії, навіть для того, щоб нічого не робити.

Дослідники припустили, що мозок витрачає значну частину енергії на підтримку роботи систем, що дозволяють сприймати й оцінювати те, що відбувається, а також контролю поведінки. Вчені вважають, що в головному мозку існує так звана "велика петля", до складу якої входить кілька сигнальних шляхів, які активуються знову і знову навіть у стані спокою, - пише Медпортал.

Читайте: Лікарі розповіли, як просто уникнути хвороби серця

Відео дня

Саме тому енерговитрати суттєві навіть у тому випадку, якщо мозку не потрібно вирішувати які-небудь складні завдання, наприклад, математичні. Іншими словами, "мозку потрібна велика кількість енергії просто для того, щоб нічого не робити", - зазначили вчені.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені дізналися, як людині "вимкнути" природний страх.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки