Україна не залишила інвалідам вибору - вони зобов'язані купувати неякісні держпослуги

6,4 т.
Україна не залишила інвалідам вибору - вони зобов'язані купувати неякісні держпослуги

Експерт із питань соціальної політики інституту Суспільно-економічних досліджень Маріанна Онуфрик вважає, що Україна є монополістом із надання інвалідам дешевих та неякісних послуг.

Про це вона сказала в прямому ефірі на "Обозревателе".

"Через те, що у нас в Україні практично нерозвинена система соціальних послуг на рівні суспільства, держава є монополістом у цій сфері, можна сказати, що вона є монополістом неякісних соціальних послуг, оскільки не відчуває конкуренції. Такі послуги є дешевими, хоча не можна сказати, що доступними, і, практично, єдиними, тому що у сім'ї, яка опиняється у скрутних життєвих обставинах, отримуючи мізерну допомогу (на сьогодні це близько тисячі гривень), просто немає вибору", - сказала Онуфрик.

Відео дня

Читайте: Зрозумів, що накоїв: у Житомирі водій автобуса, який образив інваліда АТО, оплатив йому таксі

Вона додала, що в Україні дуже погана ситуація з дотриманням прав інвалідів. На 14-й сесії Комітету з прав інвалідів ООН організації-учасники виявили порушення практично за всіма статтями Конвенції з прав інвалідів.

Як повідомляв "Обозреватель", згідно з даними опитування, інваліди знаходяться на другому місці серед груп, які страждають від дискримінації в Україні.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки