Вчені назвали несподівану причину появи раку у жінок

27,6 т.
Вчені назвали несподівану причину появи раку у жінок

Жінки, які проводять у сидячому положенні більше шести годин щодня, схильні до високого ризику онкологічних захворювань. Про це заявили вчені з Американського онкологічного товариства. "Високий ризик захворіти на рак молочної залози, яєчників і кісткового мозку пов'язаний із довгим сидінням" - стверджують автори дослідження. При цьому експерти зазначили, що така закономірність не поширюється на чоловіків.

Читайте: Найнебезпечніші гінекологічні захворювання

Раніше в Університеті Регенсбурга, у Німеччині, провели інші дослідження, метою яких було довести, що тривале сидіння підвищує ризик раку кишечника і легень. Автори досліджень говорять, що можливість підвищення ризику раку під час сидіння пов'язана із переглядом телевізора, який, у свою чергу, викликає бажання їсти нездорову їжу і пити солодкі напої.

Відео дня

Читайте: 7 найнебезпечніших хвороб для жіночого здоров'я

Вчені Американського онкологічного товариства рекомендують скоротити до мінімуму час, проведений у сидячому положенні.

Як повідомляв "Обозреватель", яєчня на сніданок захистить від раку грудей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки