Вірус Зіка більше не є міжнародною проблемою - ВОЗ

3,4 т.
Вірус Зіка більше не загрожує планеті

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВОЗ) оголосила, що вірус Зіка та неврологічні ускладнення більше не становлять міжнародної надзвичайної загрози.

Про це передає Reuters.

"Вірус Зіка та пов'язані з ним наслідки залишаються значним і довгостроковим викликом у сфері здоров'я, які вимагають інтенсивних дій, однак вони більше не є надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я, що має міжнародне значення", - заявили у ВОЗ.

Читайте: Вірус Зіка: встановлена ??нова небезпека для статевої системи чоловіків

Організація зазначила, що, незважаючи на це, важливість вірусу не варто зменшувати.

Відео дня

Нагадаємо, що лихоманка Зіка - гостра інфекційна хвороба мавп, яка передається людині через комарів і характеризується лихоманкою з доброякісним перебігом. Вірус найбільш небезпечний для вагітних жінок, тому що викликає у плоду мікроцефалію з потенційними важкими ураженнями мозку.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше вчені винайшли новий спосіб, як перемогти вірус Зіка.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки