Американські медики винайшли довговічні пломби зі скла

7,4 т.
Американські медики винайшли довговічні пломби зі скла

Американські вчені створили "біоактивне" скло, яке будуть використовувати для виготовлення стоматологічних пломб. Новий матеріал набагато стійкіший до дії бактерій, що робить таку пломбу більш довговічною.

Таке біоскло, що представляє собою дрібну скляну крихту, вже протягом декількох десятиліть використовується для відновлення цілісності кісток. До його складу входять оксиди кремнію, кальцію і фосфору, передає Медпортал.

Пломби, виготовлені з додаванням такого скла, будуть відрізнятися високою міцністю, відзначають автори. Також їх установка запобіжить пошкодженню зубної тканини мікроорганізмами і знизить ризик повторного розвитку карієсу.

Відео дня

Читайте: Вчені придумали, як просто перестати боятися стоматолога

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що японські медики навчилися безболісно вирощувати зуби.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки