"Біофарма" запустила в Україні кампанію допомоги пацієнтам із гемофілією

9,2 т.
'Біофарма' запустила в Україні кампанію допомоги пацієнтам із гемофілією

Фармацевтична компанія "Біофарма" дала старт всеукраїнській соціальній програмі "Нам не все одно. Ми разом", спрямованій на поліпшення якості життя пацієнтів із гемофілією в Україні.

"Місія компанії - дати можливість пацієнтам, що страждають на гемофілію, жити активним повноцінним життям. У сучасному суспільстві люди з діагнозом гемофілія можуть уникнути інвалідизації і вести активне повноцінне життя. Компанія планує протягом найближчих 5 років забезпечити виробництво факторів згортання крові в обсязі, що задовольняє потребу пацієнтів усієї країни", - повідомили фармацевти.

Під час прес-конференції президент фармацевтичної компанії "Біофарма" Костянтин Єфименко зазначив, що в Україні споживання концентрату VIII фактора згортання крові - базового препарату для лікування гемофілії - значно нижче, ніж у розвинених країнах - 0,539 МЕ в порівнянні з 3-4 МЕ на одного жителя країни.

Відео дня

За його словами, це пов'язано з обмеженими, на зараз, можливостями виробництва препарату та з недоліком державного фінансування.

Читайте: Створено штучну кров у вигляді порошку, терміном зберігання понад рік

Єфименко наголосив, що будучи єдиним в Україні виробником ліків для лікування гемофілії, "Біофарма" ставить перед собою завдання дозволити пацієнтам із гемофілією жити повноцінним, активним життям. Для реалізації цієї мети компанія інвестує більше 40 млн. доларів у будівництво нового фракціонатора і понад 5 млн доларів у розробку нових препаратів і проведення клінічних досліджень.

Протягом найближчих 3 років компанія також планує побудувати і обладнати за останнім словом техніки 10 нових центрів із забору плазми крові.

Єфименко також повідомив про передачу Асоціації гематологів України сертифіката на проведення лабораторної діагностики рівня дефіциту факторів згортання і 100 флаконів препарату концентрату VIII фактора згортання крові для потреб пацієнтів Київської області. Загальна сума першої адресної допомоги, яка реалізується у рамках проекту, склала 1 млн. грн.

Зазначимо, що на сьогоднішній день в Україні на диспансерному обліку перебувають більше 2 500 пацієнтів, із яких понад 400 дітей. Без своєчасного і належного лікування, психо-соціальної підтримки пацієнтів та їх сімей, цей діагноз призводить до важкої інвалідності і, досить часто, до передчасної смерті.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки