Лікар: радикуліт - не хвороба, а симптом серйознішої недуги

17,0 т.
Лікар: радикуліт - не хвороба, а симптом серйознішої недуги

Радикуліт - не хвороба, а лише симптом, який вказує на серйознішу проблему зі здоров'ям, яку необхідно негайно вирішувати.

Про це в ефірі телеканалу "Соціальна країна", відповідаючи на питання "Обозревателя", розповів лікар-невролог Родіон Ігнатьєв.

За словами лікаря, ця недуга може проявитися в будь-якому віці, однак радикуліт не є хворобою за своєю природою, це побічний ефект іншої хвороби, яку не варто лікувати народними методами.

Читайте: Два захворювання, від яких потрібно рятувати свою спину

"Радикуліт - це симптом серйознішої хвороби. Там може бути грижа, яка тисне на нервовий корінець, або інша патологія, тому ніякий мед, прикладання цибулі або картоплі тут не допоможуть. Радикуліт ховає під собою якийсь основний діагноз", - пояснив фахівець.

Відео дня

Лікар заявив, що радикуліт, який зараз називають радикулопатією (патологією нервового корінця), може призвести до жахливих наслідків, якщо затягувати і прийти до лікаря в останній момент.

Читайте: Експерт розповіла хитрощі, як зробити поставу королівською

"Якщо цю патологію не лікувати, це може привести до атрофії самого нерва або оніміння, коли віднімаються ноги і людина вже не може ходити. Якщо радикулопатія почалася в шийному відділі, то можуть початися проблеми із судинами або плечима. А у молодих людей це призводить до головного болю, стресів і дратівливості, що заважають нормальному життю", - наголосив Ігнатьєв.

Як повідомляв "Обозреватель", фахівець у сфері інтегративної медицини Естер Гоклен розробила топ-5 вправ, які допоможуть позбутися від болю в спині.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки