Названо напій, який врятує літніх людей від проблем зі здоров'ям мозку

26,1 т.
Названо напій, який врятує літніх людей від проблем зі здоров'ям мозку

В Англії вчені визначили напій, який допоможе літнім людям поліпшити пам'ять і позитивно впливає на їхню мову. Ним виявився звичайний апельсиновий сік.

Дослідження провели в групі людей, середній вік яких був 67 років. Людям щодня давали 0,5 л. апельсинового соку протягом восьми тижнів. У підсумку вживання соку поліпшило їхню пам'ять, якісно змінилася реакція тіла, і мова стала більш виразною і складеною, як розповів автор наукової роботи Даніель Лампорт з університету Редінга, - передає Zeenews.

Люди показали 8% загального поліпшення глобальної когнітивної функції після споживання соків у порівнянні з контрольною групою.

Відео дня

Апельсиновий сік є основним джерелом флавоноїдів - причому особливо багатий підклас флавоноїдів, відомий як флаванони. Недавні дослідження показали, що флавоноїди можуть поліпшити пам'ять через активацію сигнальних шляхів у гіпокампі, частині мозку, яка пов'язана з навчанням і пам'яттю.

Читайте: Вчені заявили, що довге життя шкодить людині

Це дослідження показало, що регулярне споживання апельсинового соку може позитивно вплинути на людей похилого віку.

"Невелика зміна в щоденній дієті з вживанням багатих на флавоноїди фруктів і овочів істотно покращить здоров'я мозку", - зазначив Лампорт.

Компоненти апельсинового соку можуть зіграти важливу роль у забезпеченні мозку поживними речовинами, - додали вчені.

Читайте: Хворе творчість: вчені довели загальну зв'язок мистецтва і шизофренії

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки