Вчені створюють сосиски, які лікуватимуть рак і омолоджуватимуть

3,7 т.
Вчені створюють сосиски, які лікуватимуть рак і омолоджуватимуть

Шведські вчені займаються створенням сосисок, які будуть знижувати ризик виникнення раку кишечника. У такі м'ясні вироби додаватимуть антиоксиданти.

"Сосиски з антиоксидантами можуть використовуватися для зниження ризику розвитку онкологічних проблем у тих, хто досі харчується незбалансовано і не отримує достатньої кількості антиоксидантів із рослинною їжею", - розповів Єва Торнберг із Лундського університету, передає Naked Science.

Поки що робота над "протипухлинними сосисками" ще на самому початку. Вчені мають намір точно упевнитися в тому, що сам підхід - додавання антиоксидантів у м'ясну продукцію - спрацює. Якщо це вдасться, прототипи будуть випробувані на лабораторних тваринах. І лише після цього автори перейдуть до досліджень і випробувань на людях.

Відео дня

Читайте: Вчені розповіли, чому ожиріння може стати причиною раку

"М'ясо поживне, не викликає алергію, містить велику кількість білків та інших корисних речовин. Варто також пам'ятати, що антиоксиданти вважаються ще й речовинами, що сприяють уповільненню вікових змін і старіння. Виходить, що "протипухлинні сосиски" можуть виявитися ще й "сосисками молодості", - зазначила Торнберг.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені назвали найшкідливішу їжу для дітей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки