Вчені створюють сосиски, які лікуватимуть рак і омолоджуватимуть
Шведські вчені займаються створенням сосисок, які будуть знижувати ризик виникнення раку кишечника. У такі м'ясні вироби додаватимуть антиоксиданти.
"Сосиски з антиоксидантами можуть використовуватися для зниження ризику розвитку онкологічних проблем у тих, хто досі харчується незбалансовано і не отримує достатньої кількості антиоксидантів із рослинною їжею", - розповів Єва Торнберг із Лундського університету, передає Naked Science.
Поки що робота над "протипухлинними сосисками" ще на самому початку. Вчені мають намір точно упевнитися в тому, що сам підхід - додавання антиоксидантів у м'ясну продукцію - спрацює. Якщо це вдасться, прототипи будуть випробувані на лабораторних тваринах. І лише після цього автори перейдуть до досліджень і випробувань на людях.
Читайте: Вчені розповіли, чому ожиріння може стати причиною раку
"М'ясо поживне, не викликає алергію, містить велику кількість білків та інших корисних речовин. Варто також пам'ятати, що антиоксиданти вважаються ще й речовинами, що сприяють уповільненню вікових змін і старіння. Виходить, що "протипухлинні сосиски" можуть виявитися ще й "сосисками молодості", - зазначила Торнберг.
Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені назвали найшкідливішу їжу для дітей.