До Києва прилетіли люди, які можуть бути заражені лихоманкою Ебола

27,1 т.
До Києва прилетіли люди, які можуть бути заражені лихоманкою Ебола

Вірус лихоманки Ебола в Україні. Як повідомило "Подіям" на телеканалі "Україна" джерело в Олександрівській лікарні, до Києва прилетіли люди, які контактували з хворими в західній Африці - 20 осіб. Вони прибули з африканської республіки Сьєрра-Леоне. Там, на заході континенту, були останні масштабні прояви епідемії.

Читайте: Ймовірність попадання Еболи в Україну дуже висока - МОЗ

Пасажирів планували розмістити в Олександрівській лікарні Києва - в центрі столиці. Нібито там є необхідне обладнання, повідомляє Сегодня. Пізніше стало відомо, що по дорозі з аеропорту, людей, які контактували з хворими, відвезли в невідомому напрямку. Наразі керівництво міського департаменту охорони здоров'я та епідеміологи не підтвердило, але й не спростувало такі заяви.

Відео дня

Читайте: 10 фактів про вірус Ебола, які варто знати кожному

За час епідемії в світі були інфіковані десять тисяч чоловік. Помер кожен другий. Учора в столиці проводили навчання на випадок виявлення хворих на території України. Таку ймовірність лікарі назвали мізерними.

Офіційних коментарів щодо інформації про висадку в Києві пасажирів з африканської Сьєрра-Леоне поки немає.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки