Мутує: в Китаї виявили новий штам небезпечного вірусу

3,5 т.
Пташиний грип, медик

У Китаї виявили новий різновид штаму пташиного грипу H7N9. Нис вже заразилися декілька осіб.

Про це повідомляє видання РІА Новини.

Мутацію експерти виявили в провінції Гуандун у січні цього року, після проведення аналізів двох пацієнтів, які заразилися вірусом H7N9. Обидва пацієнти раніше мали контакт із птицею.

Експерти центру спільно з експертами сільськогосподарського сектора після проведення досліджень дійшли висновку, що нова мутація H7N9 є високопатогенним вірусом для птахів, проте нині поки не виявлено мутації в зростанні сили впливу на людину.

Відео дня

Читайте: Медики розповіли всю правду про ефективність вакцинації проти грипу

Повідомляється, що один пацієнт вже вилікувався, другий все ще проходить лікування. Медики також протягом двох тижнів вели пильний медичний нагляд за 105 знайомими, у яких був контакт із хворими. Поки ніяких симптомів захворювання у них виявлено не було.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, пташиний грип є інфекційним вірусним захворюванням птахів, часто протікає без очевидних симптомів. У деяких випадках вірус може долати видовий бар'єр і викликати хворобу або безсимптомні інфекції у людей і тварин.

Як повідомляв "Обозреватель", дослідники попередили, що  кішки можуть заразити людину пташиним грипом.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки