Комаровський назвав головні причини смертей від грипу

50,4 т.
Комаровський назвав головні причини смертей від грипу

Серед основних причин смертності від грипу в Україні - неадекватні методи лікування і брак грошей на ліки.

Про це розповів відомий український лікар Євген Комаровський, передає "Апостроф".

Називаючи причини, чому українці помирають від грипу, він сказав: "Відсутність знань про правила самодопомоги в разі ГРВІ, абсолютно неадекватні народні методи лікування (алкоголь, особливо "корисна" їжа, різні процедури, інгаляції гарячим паром, обмазування жиром тварин і багато іншого) плюс пізнє звернення по медичну допомогу і відсутність тих, хто пізно звернувся, коштів на придбання необхідних ліків".

Відео дня

Читайте: В Україні від грипу помирає все більше людей - МОЗ

"Реальне зниження захворюваності на грип досягається тільки завдяки своєчасній вакцинації від грипу з акцентом на тих, для кого грип смертельно небезпечний - вагітні, пенсіонери, астматики, діабетики і т.д. Ця робота повністю провалена на всіх рівнях державної влади. Жодна людина, яка померла, не мала щеплення. Все інше - карантини, масковий режим, черги в аптеках за противірусними засобами - це псевдонаукова імітація активності", - також вважає лікар.

Як повідомляв "Обозреватель", із початку епідемічного сезону в Україні зареєстровано 176 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки