Щоб будинок не став "лазаретом": що робити, якщо в сім'ї завівся вірус

Щоб будинок не став 'лазаретом': що робити, якщо в сім'ї завівся вірус

Якщо хтось із членів сім'ї захворів, не слід очікувати, коли черга дійде до вас - слід діяти. Таку пораду в прямому ефірі "Обозревателя" озвучила дільничний лікар Рита Гофман.

Як переконана лікар, це ненормально, коли будинок перетворюється в "лазарет". "Як кажуть: "У нас всіх перекачали". Обов'язково прийнято хворіти всією сім'єю. Можливо, частково це пов'язано з тим, що слово "застуда" неправильно мотивує людей. Ніяка це не застуда. Якщо в будинку хворіє людина, то всі інші в цій квартирі - у черзі за вірусом", - заявила вона.

Медик наголосила: замість того щоб чекати своєї черги, слід прийняти противірусний препарат, наприклад, аміксин, амізон, гропринозин. "Однієї таблетки для профілактики буває цілком достатньо", - сказала вона. Лікар додала: "Ці препарати не шкодять. Якщо ви їх приймете даремно - нічого страшного не трапиться, але ви убезпечите себе від розвитку хвороби".

Відео дня

Вона також порекомендувала прийняти противірусний препарат, якщо ви контактували з хворою людиною або дізналися про те, що хтось захворів на наступний день після зустрічі, вечері і так далі.

Нагадаємо, раніше Рита Гофман розповіла, чи допоможуть щеплення від трьох штамів грипу, які йдуть в Україну, про те, як швидко локалізувати вірусну інфекцію і що взяти з собою в дорогу, щоб грип не зіпсував подорож.

Повну версію прямого ефіру "Обозревателя" за 15 вересня дивіться тут.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки