Для зомбування українців РФ використовує спеціальні психотехніки

Для зомбування українців РФ використовує спеціальні психотехніки

Інформаційна війна Росії проти України ведеться з застосуванням "моральних психотехнік". Про це в ході прес-конференції в "Обозревателе" розповів президент агентства стратегічного консалтингу Bohush Communications Денис Богуш.

"Для підтримки своїх агресивних дій Росія розгорнула інформаційну війну, яка ведеться з акцентом на психологічну складову з елементами жорсткої військової пропаганди", - сказав він.

За словами експерта, з цією метою "Росія задіяла найпотужніші канали комунікації - як внутрішні російські, так і міжнародні - з використанням моральних психотехнік впливу на свідомість людей". Як пояснив Богуш, йдеться про перепрограммировании свідомості людини. "Зараз психотехнології досягли такого рівня, що можна повністю перепрограмувати свідомість людини - він забуде все", - розповів експерт.

Відео дня

Читайте: "Чернуха" на українському ТБ перемагає патріотизм

У цьому контексті він нагадав про етичному кодексі психотерапевтів, що забороняє використання "жорстких психотехнік". Тим не менш, в РФ ігнорують цю етичну норму. "По російських телеканалах йде жорстка військова пропаганда, яка працює з жорсткими установками, заснованими на страху, паніці, тривозі і т.д.", - розповів Богуш.

При цьому "адекватної протидії з боку України фактично немає", - констатував експерт. "Є реактивні відповіді, які багато в чому носять несистематичний, стихійний характер, тому покладатися можна не стільки на державний ресурс, скільки на громадські ініціативи", - сказав він.

Відеозапис прес-конференції та презентацію тематичної доповіді дивіться тут .

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки