Корчинська пояснила, чому поки не варто узаконювати посмертне донорство

4,6 т.
Корчинська пояснила, чому поки не варто узаконювати посмертне донорство

Проект закону Міністерства охорони здоров'я, який передбачає трансплантацію органів померлої людини при відсутності прижиттєвого незгоди, передчасний.

Таку думку в коментарі "Обозревателю" висловила народний депутат від фракції "Радикальна партія Олега Ляшка", заступник комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Оксана Корчинська.

"Коли йде війна і проводиться АТО, коли у нас без вісті пропадає багато бійців, людей серед мирного населення, цей закон передчасний. Тому що люди його не зрозуміють, особливо ті сім'ї, які мають відношення до наших бійців. Вони можуть неправильно зрозуміти цей закон. Його можна підтримати лише тоді, коли закінчиться війна", - сказала вона.

Відео дня

Читайте: В УПЦ КП розповіли, як Церква ставиться до посмертного донорства

У той же час народний депутат наголосила, що подібний закон дійсно необхідний українському суспільству.

"Зараз ми можемо трансплантувати органи тільки всередині сім'ї. У нас люди не виховані так, як на Заході, і в заповітах не пишуть, що вони не проти віддати свої органи іншим людям. Свого часу Білорусь пішла шляхом, що якщо людина не заперечує проти використання своїх органів, то вони використовуються. Таким чином, дійсно можна врятувати тисячі життів", - заявила Корчинська.

Нагадаємо, у МОЗ запропонували публічний розгляд закону "Про трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людині". Проект передбачає дозвіл трансплантації органів при відсутності незгоди померлого.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки