Унікальні "рибки" очистять вашу кров від токсинів

6,0 т.
Унікальні 'рибки' очистять вашу кров від токсинів

Дуже багато людей скаржаться на найрізноманітніші хвороби, головний біль, а ще частіше зустрічаються хвороби нервової системи та шкіри. Все це пов'язано в основному з тим, що в організмі накопичується занадто багато токсинів - шкідливих речовин, які гальмують роботу основних систем.

Вже багато років вчені мріють про крихітних роботів, які зможуть працювати всередині наших тіл - незважаючи на застереження деяких фантастів. Дослідники з Університету Сан Дієго просунулися в цьому питанні далі за інших: нещодавно вони виступили з пропозицією створювати "мікрорибок", які будуть "плавати" в крові і очищати її від токсинів, пише Hi-News.

Команда дослідників розробила метод 3D-друку під назвою "мікромасштабний безперервний оптичний друк", який дозволить протягом кількох секунд створити сотні рибообразних ботів товщиною менше людської волосини. Розроблений принтер може створювати об'єкти різної форми і додавати до них наночастинки, що виконують різні функції, завдяки мільйонам мікродзеркал, які проектують ультрафіолетове світло на фоточутливі матеріали.

Відео дня

Читайте: Фонтан молодості: як лікарі зцілюють організм молодою кров'ю

Приміром, платинові наночастинки в "хвості" бота будуть взаємодіяти з перекисом водню і переміщати його в просторі, а окис заліза в його "голові" дозволить дослідникам управляти рухом бота за допомогою магнітів. Як тільки боти досягнуть потрібного місця, буде проведено видалення токсинів. Щоб переконатися, що все спрацювало як потрібно, розробники додали з'єднання наночастинок, що видаляє бджолина отрута з організму. Оскільки в результаті цієї реакції з'єднання починає світитися, дослідники змогли оцінити ефективність роботи ботів, вимірюючи інтенсивність світлового випромінювання.

Фото: engadget.com

Система також потенційно здатна доставляти ліки в потрібну частину тіла. Команда дослідників сподівається створити в підсумку "хірургічних мікроботів, які зможуть діяти виключно безпечно і точно" - хоча зараз такі боти були випробувані лише на мишах.

Читайте: Світові експерти назвали 10 продуктів, які чистять кров від тромбів

Проте технологія мікродзеркал, яка була розроблена для друку "рибок", подає дуже багато надій - вона може бути адаптована для створення різних потрібних мікропристроїв.

Раніше "Обозреватель" розповідав про те, як токсини в нашому організмі перетворюються на хвороби.

Читайте: 10 цілющих настоїв, які виводять всі токсини

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки