Проблема цукрового діабету буде вирішена: вчені на порозі відкриття

53,7 т.
Проблема цукрового діабету буде вирішена: вчені на порозі відкриття

Проблема цукрового діабету актуальна не тільки в Україні, але і у всьому світі. Проте, в цьому році вчені прогнозували, що ситуація докорінно зміниться.

Як повідомляло WAtoday, австралійські вчені винайшли штучну підшлункову, яка зможе вимірювати рівень цукру в крові людини.

Винахідники протестували прототип програми та пристрої, що імітують роботу органу.

Як розповіли Дженні Гантон з Гарванского інституту медичних досліджень і Нігель Грінвуд з Університету Квінсленда: "Пристрій з даною програмою займеться вимірюванням рівня цукру в крові людини. У відповідь на отримані відомості буде вивільнятися доза інсуліну, як це робить нормальна підшлункова".

Відео дня

Відзначається, що якщо остаточні фази випробувань пройдуть нормально, в арсенал лікарів потрапить замкнута система, яка вирішує проблему діабету, адже моніторингом та введенням інсуліну займається один прилад.

Читайте: Медики знайшли приємний спосіб уникнути діабету

Також відомо, що фінансуванням проекту зайнявся Дослідницький фонд ювенільного діабету. Сама програма отримала назву "Neuromathix". Вона вирахувала пропоноване дозування для пацієнтів, за чиїми показниками цукру стежили протягом 55 днів.

У підсумку бажаний рівень цукру підтримувався в крові 90% часу. У звичайному випадку вдається досягти лише 60%.

За прогнозами вчених, їх розробка з'явиться на ринку в 2016 році.

Як повідомляв "Обозреватель", дослідники добилися істотних результатів у протезуванні людських органів, які в недалекому майбутньому замінять пошкоджені частини тіла.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки