Як прибрати сутулість: 3 простих вправи

69,4 т.
Як прибрати сутулість: 3 простих вправи

Щоб позбутися сутулості, перше, що варто зробити - це зміцнити верх спини, розтягнути м'язи грудей і зміцнити результат вправами на статику.

Найкраще підійде пілатес. Але, для тих, у кого не вистачає часу відвідувати спортзал, ми пропонуємо кілька простих вправ, які можна виконувати в домашніх умовах.

1. Початкове положення - ноги на ширині плечей. Робіть кругові рухи випрямленими руками спочатку вперед, потім назад. Повторіть вправу 6-8 разів в кожну сторону. Можна виконувати з гантелями.

Читайте: Чому болить шия і як лікувати міозит

Відео дня

2. Вправа з гантелями - ноги на ширині плечей злегка зігнуті, корпус нахилений вперед до рівня паралелі з підлогою. Зробити вдих і розвести гантелі в сторони, по закінченні руху зробити видих і звести лопатки.

Зробіть 3 підходи по 10-15 разів, виходячи з цього, підбирайте вагу гантелей (тобто вибирайте таку вагу, щоб ви змогли їх підняти 10-15 разів). Зазвичай для початку 1-3-кілограмових буде достатньо. Якщо відчуваєте, що можете більше, то збільшуйте вагу або кількість повторів.

Читайте: Кращі вправи китайської медицини для шийних хребців

Якщо у вас немає гантелей, то можна використовувати замість них звичайні пляшки з водою потрібного обсягу.

3. Завершальна закріплююча вправа (її можна робити навіть в офісі, кілька разів протягом робочого дня) - стояння біля стінки. Притискаємося до стіни чотирма точками: потилицею, лопатками, сідницями, п'ятами. Верхівкою (а не лобом) витягуємося вгору.

Нагадаємо, раніше "Обозреватель" публікував 4 корисних вправи для ідеальної постави .

Джерело:Healthinfo
Джерело
Healthinfo
disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки