Вперше зафіксували випадок смерті дитини через вірус Зика не в Бразилії

2,2 т.
Вперше зафіксували випадок смерті дитини через вірус Зика не в Бразилії

У Панамі зареєстрували перший випадок народження дитини з хворобою мозку, яку пов'язують з вірусом Зика. Це сталося вперше за межами Бразилії.

Про це повідомляє ВВС-Україна.

Немовля померло в перші години життя.

У його пуповині лікарі знайшли сліди вірусу зики, хоча мати не повідомляла про симптоми захворювання під час вагітності.

Зазначимо, що Всесвітня організація охорони здоров'я раніше оголосили надзвичайний стан через можливий зв'язок між вірусом Зика і мікроцефалією.

Читайте: У США підтвердили вірус Зика у трьох вагітних жінок

Відео дня

Як повідомляв "Обозреватель", французькі вчені прийшли до висновку, що вірус Зика може вражати мозок і дорослих людей, а не тільки новонароджених дітей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки