''Доживете до ста років!'' Вчені назвали несподівану користь пива
Вчені з німецького університету Ерлангена-Нюрнберга виявили нові корисні властивості пива. Зокрема, мова йде про дві речовини, що входять до його складу.
Ці хімічні сполуки мають назви "ксантогумол" та "ізо-альфа-гіркі кислоти", які містяться у хмелі. Як повідомили в прес-службі університету, вони допомагають запобігти одразу кільком захворюванням печінки.
Професор Клаус Хеллербранд, керівник групи дослідників, зазначив, що ксантогумол може запобігати ожирінню печінки, що виникає при надмірній вазі. Крім цього, речовина допомагає перешкоджати рубцюванню цього органу і виникненню там ракових клітин.
Читайте: Спалює зайву вагу: з'ясувалася несподівана користь від пива
Ізо-альфа-гіркі кислоти, своює чергою, стримують різні ураження печінки і позитивно впливають на обмін глюкози в організмі.
"Будь-хто, хто п'є пиво, живе сто років", - в цьому італійському прислів'ї, можливо, більше правди, ніж очікувалося", - підсумували результати досліджень в університеті.
Водночас вчені відзначили, що користь може приносити лише безалкогольне пиво, оскільки в звичайному, спиртовмісному, нівелюються ці процеси.
Як писав OBOZREVATEL, вчені назвали дієту, яка на 18% знижує ризик передчасної смерті.