"Отрута для організму!" Дієтолог дала важливу пораду, як харчуватися на відпочинку
Щоб смачно харчуватися на відпочинку і не нашкодити здоров'ю, потрібно вибирати натуральні корисні продукти і намагатися, щоб у кожному прийомі їжі були джерела вуглеводів (каша, рис), білків (м'ясо, риба, морепродукти) і багато овочів.
Про це повідомила відомий український дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram. За її словами, система "все включено" – не привід за один прийом їжі спробувати всі страви та солодощі.
"Оптимальний варіант – вибирайте натуральні корисні продукти. Намагайтеся, щоб на вашій тарілці знаходилися джерела вуглеводів (каша, рис), білків (м'ясо, риба, морепродукти) і багато овочів", – зазначила Фус.
Дієтолог додала, що важливо з'їдати повноцінний обід, і нагадала, що відчуття ситості з'являється тільки через 15 хвилин після їжі.
"Іноді, щоб побалувати себе смачненьким, дозволяйте собі це в першій половині дня. Адже до вечора ви будете ходити, плавати, рухатися... Багети, булочки, круасани – чим менше, тим краще!" – написала Фус.
Читайте: Дієтолог назвала причини "нічного жору"
Вона зазначила, що вечерю потрібно робити легкою, вибирати для неї рибу, птицю, овочі, а також не їсти ввечері фрукти і десерти.
"Алкоголь на відпустці. Навіть якщо написати детальний пост про шкоду алкоголю, ви будете поводити себе так, як звикли на відпочинку. Найголовніше – розуміти, що навіть легкий алкоголь в помірній кількості – отрута для організму. Знайте міру", – підсумувала дієтолог.
{"url":"https://www.instagram.com/p/B0aSvJ-HoQ3/","id":"B0aSvJ-HoQ3"}Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Фус вже писала, що часто система харчування "все включено" на курортах може погано вплинути на організм людини. Вона також дала рекомендації, як правильно харчуватися на відпочинку.