Отрута замість їжі: які продукти небезпечніші влітку
Найнебезпечнішими продуктами влітку є риба і м'ясо. До цього переліку також входить кисломолочка.
Вони можуть швидко зіпсуватися через спеку і неправильного зберігання, передає ТСН . "Влітку краще купувати м'ясо в магазинах, тому що там вказується час", - розповіла гастроентеролог Наталія.
У зону ризику потрапляють і шашлики, тому що люди мають неправильне уявлення про маринад. Фахівці відзначають, що м'ясо у спеціях псується так само, тому коли по дорозі на пікнік проходить півдня з тих пір, як м'ясо витягли з холодильника, до моменту його приготування - ним можна отруїтися.
Читайте: В Україні істотно подорожчали важливі продукти: опубліковані ціни
Лікарі взагалі радять класти все, навіть фрукти з овочами, у холодильник, а шашлик перевозити в охолоджувальній сумці. Особливо обережними слід бути з кисломолочкою, вона на другому місці по небезпеці влітку. Купувати кефіри і йогурти тільки в магазинах - і швидко доставляти їх до свого холодильника, а не ходити під час спеки.
Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні у виробництві молочних продуктів широко використовується пальмова олія, яку в Європі додають лише в технічні масла та лаки (доведено, що постійне його вживання викликає рак).