З'ясувалася несподівана користь шашлику для організму

153,7 т.
З'ясувалася несподівана користь шашлику для організму

Канадські вчені прийшли до висновку, що при помірному вживанні шашлику організм отримує додаткову користь натуральних антиоксидантів.

Дослідники з університету Західного Онтаріо (Канада), пише "Медікфорум", провели молекулярний аналіз маринадів, проведений фахівцями.

З'ясувалося, що маринади, що містять спеції, трави, часник, мед, червоний перець, лимонний сік і рослинні масла, збагачують м'ясо сполуками, здатними боротися із розвитком клітинних мутацій і покращувати стан серцево-судинної системи.

Читайте: Шашлик зі свинини, курятини, баранини, індичатини і з грибів: як найкраще приготувати

При цьому навіть обсмажування на грилі не здатне повністю знищити ці корисні антиоксидантні компоненти.

Правда, якщо м'ясо від самого початку було поганої якості, ніякої користі від нього чекати не варто.

Як повідомляв OBOZREVATEL, інші дослідники стверджують, що м'ясо, приготоване на відкритому вогні з вугіллям або деревиною, може спровокувати розвиток онкології і збільшує ризики різних серцевих захворювань на 3%.