Горіхи можуть знизити рівень холестерину та ризик серцево-судинних захворювань: результати дослідження

Включення в раціон горіхів знижує рівень холестерину в крові і значно знижує ризик серцево-судинних захворювань. Щорічно тільки у Великобританії високий холестерин стає причиною смерті 64 тисяч осіб або 175 таких випадків в день.
Як написав Еxpress.co.uk з посиланням на дослідження Американської кардіологічної асоціації, знизити рівень шкідливого холестерину може всього жменя волоських горіхів в день. За словами експертів, для цього достатньо півсклянки продукту.
У своєму дослідженні вчені відзначили, що спочатку, людина, яка перейде на такий раціон, може і не помітити якісних змін в аналізах, проте якщо зробити вживання волоських горіхів звичкою, то вже зовсім скоро рівень холестерину наблизиться до норми.
Як відзначили фахівці, регулярно перевіряти холестерин в крові повинні люди середнього і старшого віку.
Вони ж заспокоїли, що жир, який міститься в горіхах, не шкідливий для організму, більш того, позитивно впливає на роботу практично всіх внутрішніх органів.
"Додавання волоських горіхів або мигдалю в салат або просто вживання їх в якості закуски – простий спосіб зберегти здоров'я", – сказали вчені.
Холестерин - це жироподібна речовина, яке виробляє печінка. Хоча холестерин життєво важливий для утворення клітинних мембран, вітаміну D і деяких гормонів, він може бути поганим. Цей "поганий холестерин" відомий як ліпопротеїни низької щільності (ЛПНЩ), і їх накопичення може призвести до серйозних захворювань, таких як серцеві напади та інсульти.
Як повідомляв OBOZREVATEL, вчені повідомили, які продукти підвищують ризик "хвороб серця".