Вчені з'ясували, що рання менопауза викликає серйозне захворювання

16,7 т.
Вчені з'ясували, що рання менопауза викликає серйозне захворювання

Чим раніше у жінки починається менопауза, тим більше у неї шансів на розвиток діабету. 

Як повідомляє Webmd.com, голландські вчені з'ясували, що ті, хто увійшов у менопаузу до 40 років майже в чотири рази частіше захворювали діабетом 2 типу, на відміну від жінок із пізньою менопаузою. 

Згідно з дослідженням, ризик розвитку діабету знижується кожен наступний рік, в який не розпочалася менопауза на 4%. 

За словами доктора з Роттердама Таулант Борошно, раніше початок природної менопаузи є незалежним маркером діабету 2 типу у жінок у постменопаузі. 

Відео дня

Дослідження не показує прямого причинно-наслідкового зв'язку між ранньою менопаузою і діабетом. Проте, "необхідні подальші дослідження, щоб вивчити механізми, що лежать в основі цієї асоціації, і вивчити, чи має час природної менопаузи будь-яку додаткову цінність для прогнозування і профілактики діабету", - додали дослідники.

Попередні дослідження того ж авторів показали, що жінки з ранньої менопаузою піддаються підвищеному ризику серцевих захворювань і смерті. З іншого боку, менопауза у віці від 50 до 54 років була пов'язана зі зменшенням ризику серцевих захворювань і смерті.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", знежирені продукти підвищують ризик жіночого безпліддя до 80%.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки