Вчені з'ясували, як аспірин може допомогти уникнути проблем із вагітністю

10,7 т.
Вчені з'ясували, як аспірин може допомогти уникнути проблем із вагітністю

Американські вчені з'ясували, що приймаючи щодня невелику дозу аспірину, вагітні жінки можуть знизити ризик прееклампсії.

Про це повідомляє видання WebMD.

"Прееклампсія є одним із найбільш серйозних ускладнень вагітності, з високим ризиком смерті для матері і дитини. Однак їй можна запобігти", - пояснює старший автор дослідження доктор Кіпрос Ніколаідес.

Під час дослідження вченими було проаналізовано дані 1 776 вагітних жінок із високим ризиком розвитку прееклампсії. Майбутнім мамам щодня призначалася доза 150 мг аспірину, починаючи з 11-14 тижнів їхньої вагітності до 36 тижня.

Відео дня

Читайте: Вчені пояснили, чим небезпечний сон на спині під час вагітності

У результаті з'ясувалося, що щоденна доза 150 мг аспірину знижує ризик прееклампсії на 82% у дітей, що народилися до 34 тижнів, і на 62 відсотки у немовлят, які народилися до 37 тижня.

"Результати показують, що аспірин може запобігти прееклампсії при вагітності з високим ризиком. Я сподіваюся, що вони змінять клінічну практику і поліпшать результати вагітності для матерів і їхніх дітей", - прокоментував результати професор Девід Райт.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", новітні технології допоможуть безплідним жінкам самостійно завагітніти.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки