Українська пара розбилася в ДТП під час весільної подорожі

Українська пара розбилася в ДТП під час весільної подорожі

30 листопада молода українська пара - 30-річний Андрій та 26-річна Дарина Рябі потрапили в жахливе ДТП в Єгипті під час своєї весільної подорожі.

Вони їхали в таксі. Дарина - загинула. Андрій на сьогоднішній день перебуває в комі, у шпиталі Хургади, а рідні в Україні не мають об'єктивного уявлення про стан Андрія і вже не знають, до кого звертатися по допомогу - кажуть, відповідні дипвідомства діють. Про це Цензор.НЕТ повідомила сестра постраждалого Андрія Рябого - Леся Іващенко.

Читайте: Смертельна ДТП за участю двох поїздів і вантажного автомобіля в Росії

Відео дня

За словами Лесі, відразу після трагедії рідні Андрія збиралися летіти в Хургаду, але в українському консульстві в Єгипті їм порадили почекати.

"Консул спочатку відмовляв нас туди їхати, сказав, що не потрібно, мовляв, ви нічим не допоможете. Страхова хороша, вони зроблять, все, що потрібно", - каже Леся.

Андрій і Дарина були застраховані на 30 тисяч доларів кожен. На сьогоднішній день, за словами Лесі, медична страховка закінчується, і в страховій компанії їм повідомили, що Андрія просто можуть відключити від апарату штучної вентиляції легенів.

Читайте: У Черкасах міліціонер на службовому автомобілі влаштував ДТП

"Що там відбувається з Андрієм - ми не знаємо. У страховій діагноз нам не повідомляють, просто кажуть, що він знаходиться в 4-й стадії коми. Судячи з усього, він там просто лежить під апаратами. Про те, на що йдуть кошти з страхової суми, які медичні послуги йому надаються - нам теж не повідомляють. Вчора просто оголосили, що страховка закінчується, на рахунку залишилося 5 тисяч доларів і скоро його просто відключать від штучної вентиляції легенів. А нам порадили шукати гроші на оренду літака - це близько 7 -10 тис. євро. Консул з Єгипту теж різко змінив свою думку, буквально вчора подзвонив мамі і сказав: "Що ви собі думаєте? Ви повинні приїхати і забрати свого сина самі", - розповідає Леся.

Але за які гроші і куди забирати Андрія - родина не знає, адже вони не мають навіть діагнозу для того, щоб знайти відповідну лікарню в Україні і лікаря, який погодиться його лікувати.

Відгуків в профільних відомствах в Україні, за словами Лесі, сім'я також не знайшла.

Читайте: На Харківщині сталося ДТП за участю БТР: дві людини загинули

"Минулого четверга ми їздили на прийом до Міністерства закордонних справ - нас туди навіть не пустили. Вийшов чоловік і сказав: "Ось вам три електронних адреси, напишіть заяву, ми цим займемося, якщо потрібні будуть ваші підписи - ми вас викличемо". У понеділок, коли ми почали дзвонити туди і питати, чому наше Міністерство не діє - нас почали "штовхати" з одного телефону на інший, потім на третій, і так далі... А сьогодні в МЗС сказали, що вони такими питаннями не займаються. На питання, до кого нам тоді звертатися, нам відповіли: "Ми такими питаннями не займаємося. Звертайтеся до президента. Тобто, ніхто цим не займається. Як так, просто взяти і кинути своїх громадян в іншій країні. Це ж не просто так, що вони загинули з власної вини. Люди загинули в іншій країні з вини тієї країни, таксист розбився", - нарікає Леся.

У той самий час, транспортувати Андрія, на думку єгипетських лікарів, поки не можна.

Тіло Дар'ї репатріювали. Днями її поховали в Україні. 4-річний малюк залишився без мами. Батьки Андрія - пенсіонери, мама - інвалід.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки