Лікарі назвали головного "вбивцю" печінки
Дослідники з Медичної школи при Університеті Індіани (США) встановили, що навіть у дуже невеликій кількості випите пиво може завдати шкоди організму.
Як повідомляє Медікфорум, вченими був здійснений експеримент, під час якого добровольці отримували пиво в кількості, що містить 15 мл спирту.
Вважається, що при такій незначній кількості алкоголю, яку містить напій, мізки постраждати не можуть. Західна медицина оцінює як "безпечну" дозу алкоголю для чоловіків 30-40 мл спирту (за добу), для жінок - не більше 20-30 мл. Але дослідження за допомогою томографа показало: і після 15 мл пива в мозку починалися реакції, що призводять до різкого вивільненню дофаміну, через що у людини розвивається звикання і зростає потреба в більш високій дозі алкоголю. У такій ситуації найбільше страждає печінка.
"Люди не вважають пиво алкогольним напоєм, тому пивний алкоголізм розвивається швидше і тягне за собою більш серйозні наслідки, ніж розпивання міцних спиртних напоїв", - заявили дослідники.
За їхніми словами, сьогодні в пиві часто містяться невластиві його класичному рецепту інгредієнти. Частина з них канцерогенні, повідомили експерти.
Щоденна доза пива в дві-три чашки є вкрай небезпечною для печінки.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", існує кілька способів очистити печінку в домашніх умовах.