Пити і не хворіти: лікарі назвали спецію, яка нівелює дію алкоголю на печінку
Популярна спеція куркума може надати позитивний ефект, якщо людина переборщила з алкоголем напередодні.
Як повідомляє Express.co.uk, алкоголь, споживаний у великих кількостях, є основною причиною захворювання печінки, зокрема причиною алкогольного гепатиту і хронічного гепатиту з фіброзом печінки або цирозом.
Однак навіть невеликий його надлишок за короткий проміжок часу може призвести до пошкодження печінки.
За словами дієтолога Кім Пірсон, яскраво-помаранчева спеція, яка давно використовується в індійській кухні та аюрведичній медицині має здатність захистити печінку від пошкоджень і "компенсувати" частину збитку від вживання алкоголю.
Дослідження на мишах показали, що ті тварини, яким давали куркумін (міститься в куркумі - Авт.), менше страждали від захворювань печінки.
Однак лікарі попереджають, що використання куркуми при приготуванні їжі не може забезпечити захисний ефект. Його оптимальні дози в сирому вигляді повинні бути розраховані індивідуально.
Лікарі також рекомендують збільшити в раціоні кількість клітковини, пити зелений чай і багато води.
Печінка - важливий орган, який відповідає за фільтрацію нашої крові, продукування жовчі, необхідної для процесу травлення, і регулювання рівня цукру в крові.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", щоденна склянка вина або 0,5 літра пива можуть знизити ризик ранньої смерті від усіх причин.