Харчування для вагітних: дієтолог розвінчала найпопулярніші міфи
Бажання їсти оселедець з варенням і гризти крейду - не завжди є нормою для вагітних.
Про це в своєму Telegram-каналі написала дієтолог Вікторія Кляуз. Вона зібрала головні міфи в харчуванні, з якими стикається консультуючи вагітних.
Міф 1. Бажання їсти оселедець з варенням, гризти крейду або вдихати запах вихлопних газів на вулиці - норма для вагітних
"Не завжди це так, часто перекручення смаку - одна з ознак нестачі нутрієнтів, а не "вагітних капризів". Але є тонкість, якщо поїдання крейди – це ознака анемії, то бажання з'їсти бургер з картоплею фрі – просто банальний голод", - пише Кляуз.
Читайте: Как питание беременной влияет на возникновение аллергии у ребенка?
Міф 2. Гранат і яблука - кращі джерела заліза для вагітної
"Ні, в помідорах і шпинаті заліза більше. І не забуваємо про" тварин "джерелах", - зазначила дієтолог.
⠀
Міф 3. Сир потрібно їсти кожен день, інакше малюк не отримає кальцій і у нього будуть "погані зуби"
"Тут цілих 2 моменти! Малюк отримує нутрієнти з тіла матері, а не з продуктів. А ось, щоб майбутня мама не відчувала дефіцитів - важливо збалансовано харчуватися. І пам'ятаємо, скільки сиру не їж - якщо вітаміну Д недостатньо, то кальцій не засвоїться", - написала Кляуз.
⠀
Міф 4. Всі зайві кілограми, які набрала, підуть в перші місяці після народження дитини
За словами дієтолога, на жаль, це не завжди так. Набрані зайві 10-15 кілограм "самі по собі" не йдуть, потрібно прикладати зусилля.
Як писав OBOZREVATEL, раніше Кляуз дала кілька важливих практичних порад щодо правильного харчування. Вона розповіла, скільки фруктів потрібно їсти і який хліб вибирати.