Дворічна дівчинка страждає від рідкісного захворювання, через яке її шкіра схожа на луску ящірки

15,1 т.
Дворічна дівчинка страждає від рідкісного захворювання, через яке її шкіра схожа на луску ящірки

Маленька мешканка Індії - дворічна Шама - страждає на невиліковну хворобу шкіри під назвою ламеллярний іхтіоз. У результаті захворювання її суха шкіра постійно лущиться і відпадає, малятко щодня терпить нестерпний біль.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

"Ламеллярний іхтіоз - це генетичне захворювання, яке в основному вражає шкіру. Клітини шкіри виробляються з нормальною швидкістю, але не втрачаються, що призводить до утворення накипу. Крім того, хвороба може викликати проблеми із зором і постійно підвищену температуру тіла, оскільки шкіра, що лущиться, не дає їм нормально потіти" , - коментує діагноз дерматолог Анджали Махт.

Відео дня

Читайте: В Індії народилася дівчинка з серцем назовні

На жаль, на сьогодні ще не створено ліки, здатні перемогти цю страшну недугу, єдине, чим можуть батьки допомогти своїй дитині - постійно зволожувати її шкіру кремом.

Лікарі зазначають, що ця хвороба викликана генетичними аномаліями - вона може проявитися тільки у тих дітей, чиї батьки є носіями дефектних генів.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", в Індії 8-місячна дівчинка важить як 4-річна дитина.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки