Прикорм дитини: названі основні помилки батьків

11,6 т.
Прикорм дитини: названі основні помилки батьків

Коли дитині виповнюється 6 місяців, батьки починають вводити їм прикорм, поступово привчаючи малюка до дорослої їжі. Однак без помилок не обходиться. Найпопулярніші з них опублікував сайт "Мой ребенок".

Введення прикорму в більш ранньому віці

Згідно з рекомендаціями педіатрів, прикорм слід вводити тільки після того, як малюку виповнилося півроку. Якщо це робити раніше, то організм, який ще не готовий до нової їжі, може відреагувати алергією та проблемами з травною системою.

Неправильний вибір перших продуктів

Батьки часто починають прикорм з соків або фруктів. Але педіатри рекомендують починати прикорм з однокомпонентних овочевих пюре і каш, не додаючи в них сіль і цукор. Пізніше можна спробувати фруктові пюре. А ось з соками краще почекати - вони містять багато кислоти, що може негативно вплинути на розвиток травної системи і дитячих зубів. Новий продукт слід вводити в першій половині дня і протягом доби спостерігати, як організм на нього реагує.

Відео дня

Якщо ви вибираєте готове дитяче харчування, звертайте увагу на склад і термін придатності продукту.

Неправильне приготування їжі

Більшість мам варять дитячі супи, додаючи в нього жир. Але ось дієтологи вважають такий крок не правильним, оскільки немовлятам також потрібен жир. Досить додати чайну ложку масла (краще оливкового) в готову страву. Також педіатри нагадують, що солити та підсолоджувати дитячі страви не потрібно.

Як повідомляв "Обозреватель", в київських парках з'являться будиночки для переодягання грудних дітей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки