Куріння батька може бути смертельно небезпечним для його дітей

10,3 т.
Куріння батька може бути смертельно небезпечним для його дітей

Американські дослідники з Університету штату Массачусетса з'ясували, що куріння чоловіка негативно впливає не тільки на його здоров'я, але і на дитину.

Про це повідомляє видання Daily mail.

Вчені з'ясували, що діти чоловіків, які палять, можуть бути менш сприйнятливі до ліків - зокрема до дії антибіотиків і навіть хіміотерапії. Це відбувається тому, що у них наростає звикання до хімічної токсичності.

Д-р Олівер Рандо, професор біохімії та молекулярної фармакології, який працював над дослідженням, пояснив, що діти, чиї батьки курять, також запрограмовані бути стійкими до токсичної дії нікотину. "У зв'язку з цим виникає багато важливих питань. Наприклад, якщо ваш батько курив - це значить, що хіміотерапія може бути менш ефективною для вас? Або, можливо, ви більш-менш схильні до куріння?" - каже він.

Відео дня

Вчені провели дослідження на мишах чоловічої статі, яких піддали дії нікотину перед спарюванням з самками. В результаті з'ясувалося, що у потомства батьків, які були схильні до нікотину, виробився захист від токсичних рівнів нікотину, в порівнянні з потомством тих батьків, які ніколи не піддавалися цьому впливу. Медики відзначають, що така резистентність поширювалася і на інші лікарські препарати.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, як за допомогою МРТ виявити аутизм у дитини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки