Зупинити істерику: фрази, які допоможуть батькам заспокоїти малюка

20,4 т.
Зупинити істерику: фрази, які допоможуть батькам заспокоїти малюка

Коли у дитини починається істерика, багато батьків готові погодитися на будь-які його вимоги, аби тільки він заспокоївся. Але чи правильно це? І чи існує можливість уникнути істерики, не поступившись при цьому проханням крихітки?

Блогер Хізер Стейжер поділилася з іншими батьками декількома фразами, які, на її думку, діють безвідмовно. Про це вона написала на сайті YourTango.

Ти запитав - я відповіла

Уявіть собі діалог з дитиною:

- Матусю, можна ми купимо цю іграшку?

- Ні.

- Але у мене такої немає!

- Ти запитав - я відповіла.

Далі дитина може продовжити спроби домогтися свого, але завдання батьків просто повторювати цю фразу. Станьте на деякий час роботом.

Відео дня

Це питання не обговорюється

Знову уявляємо діалог з малюком:

- Мамо, можна мені піти в гості до друга?

- Ні, вже пізно.

- Ну, будь ласка, я ненадовго?

- Це питання не обговорюється

Все, що буде говорити ваша дитина після цієї фрази, вже не повинно мати значення. І ваше основне завдання - не вступити в дискусію.

Рішення прийнято. Якщо ти запитаєш знову, я вживу заходів

Припустимо, дитина просить подивитися під час обіду мультфільм. Спочатку ви нагадуєте їй, що у вашій родині під час їжі не прийнято дивитися телевізор. Далі, коли вона починає просити, говорите фразу "Рішення було прийнято. Якщо ти запитаєш знову, я вживу заходів". Після ще однієї спроби дитини вас умовити, оголошується вердикт: "Я сказала - мультфільм зараз дивитися не можна. Тепер його не можна дивитися весь день".

Розмова завершена

Діалог з дитиною:

- Мамо, можна я піду на вулицю?

- Ні, на вулиці йде дощ, а ти трохи застуджений.

- Але я одягнуся тепліше і візьму парасольку!

- Розмова завершена.

Далі, як і в разі фрази "Ти запитав - я відповіла", ви перетворюєтеся на робота.

Варто зазначити, що перший час істерики триватимуть. Будуть сльози, крики, незгода. Це нормальна частина процесу виховання. Але, якщо ви не будете поступатися, продовжуючи спокійно повторювати прийняте рішення, з часом дитина зрозуміє, що, якщо мама сказала "ні" - це означає "ні" і нічого іншого тут не мається на увазі.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", блогер влаштував роботу над помилками у вихованні дітей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки