Медики назвали сорти риби, які не можна вживати вагітним
Американські вчені з'ясували, які сорти риби можна їсти вагітним, не нашкодивши здоров'ю малюка, і назвали ті, які вживати майбутнім мамам небажано.
Рекомендації експертів опубліковані на сайті управління з безпеки продуктів і ліків США.
Медики розділили сорти риби на три категорії:
- "Кращий вибір" (дві-три порції риби в тиждень);
- "Хороший вибір" (одна порція риби в тиждень);
- "Ні в якому разі" (риба, яка містить максимальну концентрацію ртуті).
Найбільш небезпечною рибою в меню вагітної і годуючої матері медики назвали королівську макрель, акулу, марліни, рибу-меч, помаранчевих австралійських йоржів, великооких тунців та амадау з Мексиканської затоки.
А найкориснішими сортами вчені вважають лосось, тріску, оселедець, камбалу, сібас, сардину, консервований тунець, морського окуня, а також креветки, краби і устриці. Така риба багата білком, жирними кислотами омега-3, вітамінами та мікроелементами.
Також вчені відзначають, що розмір порції для дорослих повинен бути 115 грамів. Дітям же рибу можна вводити в раціон харчування з 2-річного віку не частіше одного-двох разів на тиждень.
Раніше "Обозреватель" повідомляв про варіанти вирішення п'яти найбільш поширених проблем в харчуванні дітей.