Відомий гінеколог розповіла про заняття спортом під час вагітності

8,5 т.
Відомий гінеколог розповіла про заняття спортом під час вагітності

Наталія Лелюх, відомий в Україні лікар-гінеколог, пояснила, які протипоказання є для занять спортом під час вагітності, і на що важливо звертати увагу у процесі тренування.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню ForUm.

Заняття спортом корисні для організму майбутньої мами. Якщо раніше дівчина не займалася спортом, то можна починати і під час вагітності. Перші тренування - не більше 15 хвилин, далі вже варто дивитися по самопочуттю і за станом здоров'я. Інструктора варто обирати знаючого, який вміє займатись з вагітними. "Інструктор з того чи іншого виду спорту, повинен мати сертифікат, що підтверджує його право працювати з вагітними. Тренери повинні надавати документ, який показує, що вони розуміють, з чим мають справу ", - наголошує лікар.

Відео дня

Звичайно, є деякі моменти, які обмежують можливість фізичних вправ під час вагітності, і їх важливо знати . Лікар називає три основних моменти:

Діагнози, які є протипоказаннями. І це не завжди акушерський діагноз. У жінки можуть бути проблеми з серцем, диханням, нирками, суглобами. Другий момент - під час вагітності у жінки розвивається гіпермобільність суглобів. Тому, щоб не пошкодити суглоби, займатися потрібно з фіксаторами на колінах та ліктях. І третій момент - під час занять у вагітної швидко падає рівень глюкози в крові. Щоб дати організму запас енергії, потрібно за півгодини до початку тренування вживати прості вуглеводи.

"Також, небажано, щоб тренування тривало більше 40 хвилин. І під час тренування вагітна жінка повинна пити більше. Не менш важливий температурний режим в залі для занять, тому що вагітні швидше перегріваються. А все інше - будь ласка. Все можна", - додає Наталя.

Для прикладу Наталія розповіла про свою знайому, яка займалася танцями на пілоні до 37 тижня вагітності. "Це дуже красиво! Так, це серйозні фізичні навантаження. Але це красиво, здорово і цілком фізіологічно, нічого поганого в цьому немає. Народила вона прекрасно, все добре", - каже Лелюх.

Як повідомляв "Обозреватель", відома модель Ірина Шейк розповіла про вагітність і створенні сім'ї.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки