Несподівано: післяпологова депресія може бути і у татусів

6,5 т.
Несподівано: післяпологова депресія може бути і у татусів

Американські вчені прийшли до висновку, що народження дитини може позначатися на психологічному стані не тільки у новоспечених мам, а й тат також.

Результати дослідження опубліковані в прес-релізі медичного центру при Університеті штату Техас на сайті medicalxpress.com.

Вчені з'ясували, що новоспечені батьки також схильні до гормональних змін, які призводять до післяпологової депресії. Їх симптоми схожі з тими, що зазвичай спостерігаються у матерів - постійне відчуття втоми, перепади настрою, втрата лібідо і так далі. Єдине, чим чоловіча післяпологова депресія відрізняється від жіночої - вони не дозволяють себе плакати з будь-якого приводу.

Відео дня

На думку експертів, найпоширенішою причиною розвитку депресії у новоспечених татусів, може бути їх бажання брати участь у житті малюка, проте йому рідко це вдається, тому що навколо дитини постійно крутяться мама і бабусі, і чоловік починає відчувати себе непотрібним.

Згідно з результатами дослідження, з післяпологовою депресією стикаються 1 з 10 новоспечених батьків. Щоб допомогти чоловікові впоратися з цим станом, вчені радять жінкам частіше залучати їх до батьківських обов'язків: "Заохочуйте його бажання піклуватися про новонародженого. А також переконайтеся в тому, що він знає, що післяродова депресія - поширене явище, і в тому, що вона проявилася у вашого чоловіка, його провини немає", - відзначає Робін Хорсагер-Богрер, начальник акушерства та гінекології в лікарні при Техаському Університеті.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", мережу підкорив відвертий лист матері про післяпологову депресію.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки