Як допомогти дитині, якщо її дражнять в школі: поради психологів

10,7 т.
Як допомогти дитині, якщо її дражнять в школі: поради психологів

Згідно зі світовою статистикою, зі знущаннями у школі щорічно стикаються більше 3 мільйонів дітей. Експерти стверджують, що проблему не можна ігнорувати - вона не вирішиться сама собою, і назвали 5 кроків, які допоможуть впоратися з проблемою.

Про це повідомляє MailOnline.

Крок 1. Ознаки знущань

Ви повинні бути знайомі з ознаками, які підкажуть, що ваша дитина піддається знущанням. "Якщо у дитини змінюється поведінка і пропадає бажання йти до школи - це перші сигнали для батьків, що у школяра проблеми", - говорить психолог Марк Хітон. Також до ознак відноситься безсоння, поява ударів і синців, про які дитина відмовляється говорити. Крім цього, дитина може попросити у батьків поради в третій особі: "Мого друга залякують, як бути?".

Відео дня

Крок 2. Зрозуміти причину знущань

Важливо визначити, чи є поведінка насправді знущанням, або, можливо, це щось менш небезпечне, жарти однокласників, наприклад.

Знущання - це навмисна агресія по відношенню до іншої людини, яка повторюється. Однак професор Майк Бултон з Університету Честера, попереджає, що іноді лінії можуть бути розмиті, і бувають випадки, коли дитина чинить так без будь-яких ворожих намірів. "Ми не хочемо, щоб діти зростали надмірно чутливими, але ми думаємо, що є золота середина, де можна показати їм, що їх дії мають наслідки для інших людей", - пояснює він.

Читайте: Цькування у школі: 5 фраз, які батьки повинні говорити дітям

Крок 3. Не наносити удару у відповідь

Питання "як реагувати на хулігана?" - одне з найбільш спірних. Найчастіше батьки радять дитині "давати здачу". Проте, експерти не рекомендують таку реакцію.

"Будьте наполегливі і впевнені в собі, не розпалюючи ситуацію", - говорить професор Боултон. Також він додає, що завдання батьків - навчити дитину вирішувати конфлікти словами, але не йти від проблеми: "Пасивна реакція не працює взагалі", - говорить він.

Крок 4. Повідомити вчителю та керівництву школи

"Якщо знущання тривають, потрібно обов'язково повідомити про них класному керівнику або директору навчального закладу", - радить професор Сміт.

Важливо, щоб в школі знали, що проблема існує, і що ви маєте намір стежити за її розвитком і пошуком рішення. "Дайте вчителеві/школі можливість вирішити проблему, але не миріться з триваючими залякуваннями , - додає психолог.

Крок 5. Не дозволяйте цій ситуації вплинути на навчання

"Забрати дитину зі школи - це не вихід із ситуації. На освіту дитини це впливати не повинно", - говорить психолог. Щоб школяр відчував себе в безпеці, вчителю або керівництву потрібно буде вжити заходів, щоб уникнути подальших конфліктів.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені розповіли, чим годувати школяра, щоб він добре вчився.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки