Діти повинні навчитися відчувати розчарування: педагог про правила виховання

9,9 т.
Діти повинні навчитися відчувати розчарування: педагог про правила виховання

Для того, щоб допомогти дитині пережити важку ситуацію і впоратися зі стресом, батькам потрібно бути поруч із нею, а не купувати їй солодке або дозволяти зайву годину пограти на планшеті.

Про це пише видання The Huffington Post.

Багато батьків, дозволяючи дитині зайве, або постійно хвалять його, вважаючи, що таким способом виявляють любов і турботу. Однак, на думку одного з німецьких педагогів, важливо не тільки похвалити, а й переконатися, що ваша поведінка підштовхує чадо до розвитку здорової впевненості в собі.

"Батьки балують своїх дітей, не розуміючи, що це може призвести до жахливих наслідків. Малюк починає плакати в магазині, помітивши на прилавку шоколад, а батьки, щоб заспокоїти малюка - купують йому бажане. Такий крок підтверджує думку дитини про те, що якщо постійно плакати і скиглити, то можна отримати від життя все, що їм хочеться", - говорить вчитель Астрід фон Фрізен.

Відео дня

Читайте: Як не треба відповідати дітям: названі найпоширеніші реакції батьків на поведінку дитини

А насправді діти повинні навчитися відчувати розчарування. Люди, які не вміють переживати труднощі, страждають у школі, а потім і в дорослому житті. А навчити дитину справлятися з будь-якими труднощами - завдання батьків. І найкращий спосіб для цього - особистий приклад і підтримка.

"Долати неприємності, які трапляються в житті дитини, батькам потрібно разом з дітьми, адже їх підтримка вкрай важлива. Це не означає, що замість обговорення ситуації, що склалася досить вручити малюкові цукерку. Ні, завдання батьків знайти альтернативні методи. Не намагайтеся вирішити всі проблеми з допомогою планшета або солодощів" , - пояснює свою думку педагог.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", психолог розповіла про синдром старшої дитини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки