Доведено наукою: 10 дивовижних фактів, пов'язаних з розвитком первістків

10,2 т.
Доведено наукою: 10 дивовижних фактів, пов'язаних з розвитком первістків

Всі діти різні, але наскільки на їх розвиток впливає те, якими за рахунком в сім'ї вони народилися? Експерти провели дослідження і назвали кілька дивовижних фактів, які відрізняють старших дітей від молодших.

Про це повідомляє сайт cafemom.

1. Легше вступають до ВНЗ. Згідно зі статистикою, первістки на 16% частіше вступають до вищих навчальних закладів ніж їх молодші брати і сестри.

2. Їх основна мета - навчання. На думку психолог з бельгійського Університету Гента основна життєва мета старшої дитини - навчання, тоді як у молодших - боротьба та перемога.

3. Більш схильні до ризику розвитку цукрового діабету. Згідно з дослідженнями, проведеними вченими з Нової Зеландії, первістки мають труднощі з обробленням цукру в своєму організмі. Крім того, вони частіше страждають від підвищеного тиску.

Відео дня

4. Вони стрункішою. Те ж саме дослідження показало, що первістки бувають вищими і худенькими, ніж їх молодші брати і сестри.

5. Їм приділяють більше уваги. Поки дитина в сім'ї одна, вся увага і турбота віддається йому, а у молодших дітей цього вже бути не може, оскільки батьки в будь-якому випадку будуть ділити свою увагу на двох або більше дітей.

6. Вони більш креативні. Як показують дослідження вчених з Вашингтону, старші діти часто більш креативні, ніж молодші.

7. Вони частіше стають начальниками. Вчені з Південної Каліфорнії довели, що первістки частіше стають начальниками, бо в дитинстві їм доводиться піклується про молодших братів і сестер, проявляючи при цьому лідерські якості.

8. Вони більш схильні до проявів алергії і астми. До такого висновку прийшли американські вчені. Вони з'ясували, що гени, які відповідальні за астму та алергію, частіше виявляються саме у старших дітей.

9. Їх частіше карають. Первістки частіше стикаються зі строгістю батьків, оскільки останні частіше бачать в них помічників, особливо, якщо різниця між дітьми більше 5-ти років.

10. Вони менше схильні до стресу. Як стверджують вчені з Університету Шеффілда, діти, які народилися першими, рідше стикаються з посттравматичним стресовим розладом (ПТСР).

Як повідомляв "Обозреватель", вчені пояснили, чому первістки розумніші молодших дітей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки