Лікар Комаровський попередив про можливу епідемію кору в Україні

24,5 т.
Лікар Комаровський попередив про можливу епідемію кору в Україні

Відомий педіатр Євген Комаровський попередив про небезпеку епідемії кору в Україні і закликав батьків вакцинувати своїх дітей.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Хочеться написати щось хороше, вибачте, не виходить. У Румунії епідемія кору" , - пише доктор і супроводжує пост картою, де червоними крапками відзначені осередки хвороби. "Я домалював, щоб не особливо обізнані в географії читачі змогли оцінити, де та "далека" Румунія і де Україна", - додає Комаровський.

Педіатр щиро здивований, чому про це мовчать сайти Міністерства охорони здоров'я Румунії та ВООЗ. "24 січня інформація про спалах гепатиту Е в республіці Чад - 693 випадки, в тому числі 11 з летальним результатом. 26 січня - в Саудівській Аравії 9 випадків Близькосхідного респіраторного синдрому, 2 закінчилися смертю. Про Румунію нічого. Всього 2000 км від Женеви до Бухареста . В 2000 км від штаб-квартири ВООЗ 2300 хворих і 15 померлих. Тиша! В той час, як ЗМІ Румунії інформують про те, що кір зареєстрована в 34 округах країни, захворіло понад 2300 осіб, загинуло 14" , - пише Комаровський і закликає батьків подбати про здоров'я своїх малюків, і переконатися, що у дитини є щеплення від кору.

Відео дня

Для довідки:

Згідно з календарем щеплень, вакцину КПК ставлять у віці 12 місяців, ревакцинація повинна бути зроблена в 6 років. Друга вакцинація потрібна, щоб імунітет виробився повністю, оскільки бувають випадки, що після першого щеплення він не виробляється. Якщо дитина підхопила вірус кору, можливі такі симптоми: кашель, нежить, висип на шкірі, запалення очей та підвищена температура тіла.

Як повідомляв "Обозреватель", в мережі з'явився комікс про необхідність вакцинації.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки