Чи потрібно платити дитині за успіхи: думка відомого психолога

11,8 т.
Чи потрібно платити дитині за успіхи: думка відомого психолога

Відомий психолог і телеведучий Дмитро Карпачов поділився з батьками своєю думкою про те, чи варто платити дитині гроші за її успіхи.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

У своєму пості Карпачов зазначив, що обираючи такий стиль виховання, батьки самі привчають своє чадо до того, що будь-яка його дія має бути оплачена, і назвав дві основні причини, чому не варто заохочувати дитину грошима.

"Традиційна психологія дотримується негативних поглядів на фінансове стимулювання при вихованні дітей.

По-перше, такий метод впливу виробляє в дітях елементарну жадібність.

Відео дня

По-друге, він перешкоджає розвитку вельми необхідного досвіду прикладання зусиль. А життя, як відомо, - це взагалі ланцюг зусиль", - пише психолог.

Крім того, він зазначив, що правильніше пояснити своїй дитині, що все, чим вона займається, буде дуже корисним їй самій. Просто потрібно зрозуміти, що результат буде видно не відразу. Однак чим більше докладених зусиль - тим кращий результат у майбутньому.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", відомий психолог назвав основні помилки батьків у вихованні дітей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки