Надмірна материнська турбота шкодить здоров'ю дітей

8,7 т.
Надмірна материнська турбота шкодить здоров'ю дітей

Швейцарські вчені прийшли до висновку, що надмірна турбота матері про дитину робить його тривожним.

Про це повідомляє MedikForum.

Як стверджують психологи, стан тривожності у дитини найбільш часто виникає вже в підлітковому віці. Такі діти бояться незручних ситуацій, не вміють спілкуватися з іншими людьми. Згідно зі статистикою, синдромом підвищеної тривожності страждає 7% підлітків.

Медики з'ясували, що до цього стану призводить саме надмірна турбота батьків - дитина не вміє сама вирішувати проблеми і знаходити вихід з конфліктних ситуацій. Крім того, надмірна материнська опіка може призвести до того, що дитина буде постійно сумніватися в своїх діях і чекати допомоги і поради від батьків.

Відео дня

Як раніше повідомляв "Обозреватель", існує кілька міфів про дитяче здоров'я, які розвінчує американський педіатр.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки