Психологи розповіли, чим можуть бути небезпечні улюблені дитячі мультфільми

15,9 т.
Психологи розповіли, чим можуть бути небезпечні улюблені дитячі мультфільми

Складно уявити дитину, яка не любить дивитися мультфільми. Але наскільки вони безпечні для дитячої психіки, і чи впевнені ви, що вибираєте хороші мультсеріали для своїх малюків?

Про те, які "ложки дьогтю" можуть бути в найпопулярніших дитячих мультиках, пише сайт fathersclub.

Трансформери

Один з найулюбленіших мультфільмів серед хлопчаків. Здавалося б, що в ньому не так? Адже там розповідають про героїв-роботів, які своїми силами та вміннями перевершують людські можливості. Хлопчики захоплюються цими персонажами. Однак психолог попереджає, що у дітей дошкільного віку дуже розмиті кордони між фантазією та реальністю. Тому, з цього фільму, вони виносять те, що в світі багато небезпеки, з якою потрібно боротися, але людина слабка для цього, і допомогти можуть тільки роботи.

Відео дня

Монстр Хай

Тепер поговоримо про один з найулюбленіших мультфільмів серед дівчаток. Героїні цього мультсеріалу поводяться досить агресивно, в їх розмовах використовується багато сленгу. Дитячий психолог Наталя Софронова зазначає, що, якщо дитина вибирає такий мультфільм, можливо у неї проблеми в стосунках з батьками, і тут вона шукає для себе додаткову напруження. "Але де межа, коли шрами на обличчі або руці не з'являться у самої дитини? Також ми не знаємо, в який момент це може статися", - говорить вона.

Читайте: Мультфільм "Ти і поліція" розповість підліткам, як вести себе з представниками Закону

Губка Боб

Гумор в цьому мультфільмі досить примітивний та небезпечний - герої б'ють один одного по голові, пробують з'їсти ліхтарик або засунути у вухо цукерку. Дозволяючи своїй дитині дивитися цей мультфільм, батьки повинні розуміти, які висновки з нього зробить малюк. Як зазначає експерт, одну дитину він навчить вічній дружбі і прийняттю людей такими, якими вони є, а інший "почерпне" звідти тільки приклади поганої поведінки та насмішок.

Маша і Ведмідь

Про те, що цей мультфільм шкодить дитячій психіці, говорилося вже неодноразово. Однак його популярність не падає. Але психологи відзначають, що в цьому мультсеріалі чітко виражена гіперреактивність і дефіцит уваги у головної героїні, а діти можуть зрозуміти з нього тільки те, що їм можна робити, все що хочеться, і реакції на їх поведінку не буде.

А дитячий психолог Володимир Туржанський дав батькам добру пораду, як зрозуміти, чи підходить їхній дитині обраний мультфільм: "Потрібно щоб батьки, подивившись мультфільм, поставили собі питання: "Чи хочу я, щоб моя дитина був схожий на головного героя?" З відповіді відразу стане зрозуміло - хороший мультфільм чи ні", - говорить психолог.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", психолог розповіла, як захистити дитину від педофілів.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки