Вчені назвали різницю тривалості життя батьків і бездітних людей

8,6 т.
Вчені назвали різницю тривалості життя батьків і бездітних людей

Шведські вчені з'ясували ще один плюс батьківства - люди, які не виховують дітей живуть менше. Незважаючи на те, що з появою дітей починаються безсонні ночі, чимало занепокоєнь і додаткових проблем, вони продовжують життя.

Про це повідомляє видання The Telegraph.

Щоб з'ясувати, чи може виховання дітей продовжити життя, дослідники вивчили записи майже 1,5 мільйона осіб, які народилися в 1911 році, аналізуючи те, коли вони померли і чи мали вони дітей.

В результаті з'ясувалося, що матері жили в середньому до 84,6 років у порівнянні з жінками без дітей, очікувана тривалість життя яких становила 83,1 рік. Для батьків різниця стала ще більш вражаючою - тривалість їхнього життя становила 80,2 роки порівняно з 78,4 років бездітних чоловіків. Тобто, батьки живуть в середньому на 2 роки довше, а матері - на 1,5.

Відео дня

Вчені не вірять, що це біологічний ефект. На їхню думку, це скоріше результат любові і підтримки, яка дозволяє не відчувати самотність в похилому віці і відчувати себе потрібними.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", блогер привів вагомі аргументи, чому в Україні складно виховувати дітей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки